За даними ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» станом на 21.09.2020 року на території Балаклійського району зареєстровано та лабораторно підтверджено 144 випадки коронавірусної інфекції, спричиненої вірусом SARS-COV-2.
За період спостереження летальних – 8 випадків, 68 пацієнтів одужали. Серед захворілих – 7 медичних працівників, з яких3 знаходяться на лікуванні. Хворих дітей віком до 17 років - 1. 19 жителів району знаходяться на стаціонарному лікуванні.
Зареєстровано 11 сімейних вогнищ з 23 захворілим, з яких шість вогнищ в м. Балаклія, один смт Савинці, один с. Мілова, один с. Покровське, один смт Андріївка, один с. Вербівка.
Географія виявлених випадків захворювання на території Балаклійського району:
- м. Балаклія – 67;
- с. Новоселівка – 1;
- смт Донець – 9;
- смт Андріївка – 19;
- с. Вільне – 1;
- с. П’ятигірське – 4;
- с. Явір – 1;
- смт Савинці – 15
- с. Яковенкове – 1
- с. Борщівка – 6
- с. Гусарівка – 1
- с. Покровське – 3
- с. Мілова – 2
- с. Пришиб – 2
- с. Слобожанське – 1
- с. Новотроїцьке – 1
- с. Норцівка – 1
- с. Волобуївка – 2
- с. Нова Гусарівка – 1
- с. Довгалівка– 2
- с. Шевелівка - 1
- с. Вербівка - 3
Як видно з приведених даних, хворі зареєстровані в різних населених пунктах району. І це говорить про те, що в епідемічний процес по SARS-COV-2 залучена вся територія району та має тенденцію до погіршення епідемічної ситуації серед населення району.
МОЗ закликає: при перших симптомах респіраторних захворювань обов’язково зателефонуйте своєму сімейному лікарю. Залишайтеся вдома. Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечити себе від інфікування.
Для профілактики захворювання на COVID-19 слід дотримуватися стандартних рекомендацій:
1.Часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами.
2.Під час кашлю та чихання прикривайте рот та ніс паперовою хустинкою, уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель.
3.Якщо маєте підвищену температуру тіла , кашель й утруднене дихання, якнайшвидкіше зверніться до свого сімейного лікаря та повідомте йому попередню історію подорожей чи підозрілих контактів.
4.Не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.